Stress, burnout en overspannenheid

therapie-abcoude-emdr-karin-kruisweg

Je weer positief, ontspannen en energiek voelen

Heb je last van veel stress, burn-out kenmerken, ben je overspannen of ben je zelfs al uitgevallen door overspannenheid of met een burn-out? In mijn praktijk heb ik veel ervaring met therapie en coaching bij stress, overspannenheid en burn-out.

Voor wie?

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is niet per definitie ongezond. Stress zet ook aan tot prestaties. Maar als stress chronisch wordt, treden er klachten op.

Bijvoorbeeld vermoeidheid, minder plezier in je werk, hoofdpijn, rugpijn, piekeren, gejaagdheid, prikkelbaarheid, sneller emotioneel worden, nergens zin in hebben, besluiteloosheid, onzekerheid, moeite met in- en doorslapen, verminderde concentratie, overgevoeligheid voor prikkels etc.

Als je geen maatregelen neemt, dan kun je overspannen raken en vervolgens een burn-out ontwikkelen. Bij langdurige vormen van stress kan het zelfs leiden tot een depressie.

Burn-out

Burn-out is een uitputtingsreactie van je lichaam en geest als gevolg van een lange periode van hoge werkdruk en/of stressvolle werk- of persoonlijke omstandigheden. De hoge eisen die iemand aan zichzelf stelt, of de hoge eisen die iemand ervaart op het werk, kunnen leiden tot allerlei uitputtingsklachten.

Bepaalde persoonlijke eigenschappen kunnen je ook kwetsbaarder maken voor stress of burn-out, zoals: Perfectionisme, prestatiegerichtheid, groot verantwoordelijkheidsgevoel, niet ‘niets’ kunnen doen, zeer betrokken zijn bij werk of gezin, sterk afhankelijk zijn van de waardering van anderen of moeilijk grenzen kunnen aangeven.

Herken je deze klachten? Voel en functioneer  je niet meer zoals je gewend was, ben je bang om uit te vallen vanwege stressklachten of ben je al uitgevallen met een burnout?

Therapie of Coaching helpt je bij je herstel van je stressklachten, overspannenheid of burn-out.

Hoe?

Bij mijn integrale aanpak staat ‘de mens als geheel’ centraal. Afhankelijk van de cliĂ«nt en de fase waarin iemand zit, kunnen verschillende vormen van behandeling en therapie aan bod komen. We doen wat jij op dat moment nodig hebt om te herstellen en toekomstig uitval te voorkomen. 

De begeleiding richt zich op klachtreductie, opbouwen van energie, inzicht ontwikkelen in eigen functioneren, versterken van de draagkracht en beter om kunnen gaan met stressvolle omstandigheden.

Er kan samengewerkt worden met andere professionals in de gezondheidszorg, zoals fysiotherapeuten, haptotherapeuten, voedingsdeskundigen e.d.

Zoek je hulp bij het herstellen van je balans, neem dan contact met mij op voor het maken van een intake gesprek.

Karin Kruisweg
Geregistreerd bij VIT en RBCZ